Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 11. september 2015. Referansenummer: 8550

Hjerte/kar

Bivirkninger at betablokker etter bypassoperasjon.

Må jeg bruke betablokkmedesin (metroprorol mendoz 100mg) etter bypassoperasjon. Skulle gjerne slippe Pga bivirkninger, kalde hender, føtter, dårligere syn ( kan være tilfeldig), div andre ting. Det er 5 uker siden operasjonen, jeg er 53 år og i god fysisk form ellers, ikkerøyker. Skal på 4 ukers rehab på Feiring i oktober.

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 13. september 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Gratulerer med at du er ferdig med operasjonen! Dersom du har hatt et hjerteinfarkt før operasjonen eller har hjertesvikt så viser forskningen at du kan ha viktig nytte av betablokkeren, litt avhengig av størrelsen på hjerteinfarktet. Man vil uansett kunne justere ned dosen fra de 100mg du bruker nå, og det finnes mer moderne typer betablokkere som kan gi mindre bivirkninger. Noen får betablokker fordi de har tendens til hjerterytmeforstyrrelser, og medisinen hjelper også for høyt blodtrykk. For disse tilstandene finnes det alternativer som kan gi mindre bivirkninger. Konklusjonen blir at dersom du ikke har hatt infarkt og ikke har hjertesvikt så bør betablokkerbehandling kunne trappes ned og avsluttes. Dersom du får medisinen delvis på grunn av rytmeforstyrrelser og/eller høyt blodtrykk så finnes det alternativer som kan vurderes i samråd med lege. Lykke til med opptreningen!

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar