Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 11. september 2015. Referansenummer: 8558

Hjerte/kar

Ery-max, blodtrykk.

Hvorfor synker blodtrykket ved bruk av ery-max?

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 13. september 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hvis du har fått ery-max (antibiotikum) av legen for en infeksjon så synes jeg at du skal bruke preparatet uten å bekymre deg for blodtrykksfall. Som ved alle medikamenter kan det forekomme bivirkninger, men vesentlig blodtrykksfall er ikke blant de vanligste. Får man en allergisk rekasjon på en type medisin (ery-max inkludert) så kan dette i sjeldne tilfeller gi blodtrykksfall. Ery-max har imidlertid såkalte interaksjoner med endel ulike andre medikamenter, og man bør f.eks være obs ved kombinasjon med den vanlige kolesterolenkende medisinen simvastatin fordi det kan gi økende tendens til muskelsmerter.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar