Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 15. september 2015. Referansenummer: 8578

Lunge

Forverring av astma etter luftveisinfeksjon.

Hei. Jeg er en voksen dame med allergisk astma. Jeg ble tett i pusten i starten av august. Pådro med også en infeksjon. Jeg er kvitt infeksjonen, men sliter fortsatt med tetthetsfølelse i brystet nesten daglig. Nå har det vært sånn i snart 7 uker. Hvor lenge kan astmaen være kranglete etter en slik periode? Nå begynner jeg å bli lei og redd for å ikke bli helt bra igjen.

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 24. september 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

En luftveisinfeksjon ved astma kan nedsette pusten i flere uker etterpå. Det er vanlig med 4-6 uker, og noen ganger enda lenger. Det kan være typen infeksjon som fører til et såpass langt etterslep. Som regel oppstår det en periode med økt irritabilitet i luftveiene etter en luftveisinfeksjon. Det er denne som må få tid til å komme til ro igjen. Noen ganger kan det være fordelaktig å øke doseringen på inhalasjonssteroidene en periode når dette skjer, men det må du eventuelt ta opp med legen din. God bedring!

Vennlig hilsen

Olav Kåre Refvem

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar