Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 10. september 2015. Referansenummer: 8542

Hjerte/kar, Lunge

Godt liv og god trening med hjertesykdom og KOLS.

Hei, jeg er nå 68 år. Etter å ha vært storrøyker i ca. 45 år (sluttet for 5 år siden ), og gått med hjerteflimmer og hjertebank i mange år, så sa det plutselig stopp på flyet på vei til Belgia. Jeg ble lagt inn på sykehus i Belgia (hadde mye vann i lungene), fikk elektrosjokk for å restarte hjertet, og medisiner, og ble sendt hjem til Norge for videre utredning, og har nå gått på medisiner de siste 3 årene ( Xarelto 20 mg. 1 pr dag, Lisinopril 10mg 2 stk pr dag, Carvedilol 12,5 mg 2,5 pr dag, og Lipitor 20mg 1 pr dag. )

Har alltid vært aktiv med fotball , ski, løping og golf, men etter hvert med redusert lungekapasitet ( kols ). Min kone og jeg har alltid likt å gå ( powerwalk ), så nå er vi på tur nesten hver dag. Har en sløyfe på 10 Km, som vi " raser " gjennom. I fjor hadde vi utrolig mange runder, og vi gikk de 10 Km. på ca 1 time og 25 min. 1 januar i år, bestemte vi oss for å notere på kalender alle rundene våre, og satte oss som mål å klare 1000 Km. i år, men, vi passerte 1000 Km. 4 september, ( og nå er tiden nede i 1 time og 15 min ).

Så det går an, selv med kols, å ha et godt liv, men, man må ville gjøre det.

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 13. september 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Takk for at du deler din flotte historie! Dette håper jeg at mange vil lese! Du har bevist at det nytter på tross av både hjerte og lungeplager, og fremgangen din i 10 km-løypa er jo formidabel. Gratulerer, og gode "power-walks" videre!

 

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar