Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 9. september 2015. Referansenummer: 8535

Rettigheter

Hjerteinfarkt på jobben - yrkesskade?

Hei, min saksbehandler på NAV sendte meg til et foretak for en arbeidsevnes vurdering før jeg kan søke om uføretrygd. Jeg fikk hjerteinfarkt på jobben. Lurer på om det er en yrkesskade? Har diabetes type 1, polynevropati siden tidligere. Og hvem er ansvarlig før det? NAV eller foretaket jeg gjorde arbeidsevnes vurderingen hos?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 10. september 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Hjerteinfarkt du får på jobb, godkjennes ikke som yrkesskade. Hjertesykdom kan godkjennes som yrkesskade om det kommer som følge av en annen skade/sykdom som er godkjent som yrkesskade/yrkessykdom.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

 

 

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar