Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 25. september 2015. Referansenummer: 8644

Hjerte/kar, Lunge

Kols, diabetes og høyt blodtrykk

jeg er 69 år har kols diabetes 2 blod målingen er 197 under trykk 103 puls 100 jeg har kols + diabetes 2 hva gjør jeg

Les svaret

Vår ekspert, Inger Elling, sykepleier svarer

Besvart 05. oktober 2015
Inger Elling, sykepleier

Hei!

Takk for henvendelsen din.Det virker som du har litt av hvert å stri med. Det er viktig at du er riktig medisinert, så jeg foreslår at du tar kontakt med fastlegen din, hvis du ikke allerede har gjort det.

Blodtrykket ditt er for høyt og høyt blodtrykk sammen med diabetes 2 gir økt risiko for å få  hjerte- kar sykdom. En sunn lisvvstil vil kunne redusere denne risikoen, så du bør være i fyisk aktivitet 30 minutter pr dag, ikke røyke og spise riktig mat. Du kan lese mer om det på våre nettsider www.lhl.no.

Når det gjelder din kols er det ekstra viktig at du ikke røyker. Du kan dessverre ikke bli helt bra, men du kan bremse sykdomsutviklingen.

Med vennlig hilsen

Inger Elling

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar