Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 29. september 2015. Referansenummer: 8660

Hjerte/kar

Medfødt hjerteklaffefeil

Hei. Min søster skal opereres på Rikshospitalet (åpen operasjon) for lekkasje på den høyre seilklaffen. Valva tricuspidalis. Hun ble hjerteoperert da hun ble født, og da hun var 19 år. Da noe med arteriene. Jeg lurer på om hun setter seg på venteliste for operasjon hos dere, er det mulig å gå gjennom lysken, og dermed slippe åpen operasjon? Jeg skjønner dette kanskje ikke er mulig å svare på over en mail, men hvordan kan jeg eventuelt få svar på dette? Jeg vet at hun kan gå inn på frittsykehusvalg.no. Hun skal nå opereres på Rikshospitalet. Usikkert med dato. Håper på svar på hvordan vi skal gå frem.

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 05. oktober 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Takk for viktig spørsmål! I Norge som er et såpass lite land, er det tradisjon for å samle de mer sjeldne operasjonene på "få hender", slik at disse kirurgene får mest mulig erfaring. Vi skulle svært gjerne ha hjulpet dere hos LHL-Klinikkene, men siden din søster ble operert som barn, og gjennomgikk en ny operasjon som 19-åring vil jeg tenke at det er best at hun blir vurdert direkte av de kirurgene som har mest erfaring vedr. medfødte tilstander, nemlig på Rikshospitalet. Jeg vet ikke om hun ble operert på Rikshopsitalet sist gang? Papirene fra disse operasjonene, samt resultatene fra nye undersøkelser vil si noe om hun trenger åpen kirurgi eller kan klare seg med et mindre inngrep. Hun vil være i gode hender på Rikshospitalet, men jeg kan anbefale at dere tar en telefon dit for å få mer informasjon om datoer og planlagt operasjon. Lykke til!

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar