Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 27. september 2015. Referansenummer: 8651

Lunge

Pusteplager i dusjen

Hei! Jeg har tidligere skrevet til deg vedr plager etter atypisk lungebetennelse/mycoplasma. Jeg har en ting til jeg lurer på, som evt kan ha sammenheng med dette; Når jeg dusjer/bader og det blir høy luftfuktighet på badet og veldig varmt, så sliter jeg med å puste. Jeg blir svimmel og kvalm og må stikke hodet ut av baderomsdøren for å få "frisk" luft. Kan dette ha noe sammenheng med lungebetennelsen og? Veldig fornøyd med forrige svar og skal få oppsøkt fastlege. Stoler hakket mer på dine vurderinger enn fastlegen i dette tilfellet, så vil gjerne høre med deg først.

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

(3)
Besvart 08. oktober 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Det er flere astmatikere som reagerer med pusteproblemer i forbindelse med dusjing.Hos noen er det fordi de blir tettere i brystet. Andre ganger kan det være fordi man føler ubehag og må ha frisk luft, men uten at astmaen egentlig er årsaken. Det kan være lurt å sjekke om du klarer deg bedre hvis du prøver hurtigvirkende astmamedisin før du dusjer. Noen ganger kan en slik opplevelse være uttrykk for overfølsomme slimhinner i bronkiene, eventuelt som ledd i en astma som er underbehandlet. Det er lite trolig at dette har direkte sammenheng med lungebetennelsen, men eventuelt da med hyperirritabilitet/astmaforverrelse etter en mycoplasmainfeksjon.

Vennlig hilsen

Olav Kåre Refvem

 

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Hei

Spør eksperten har sommerferie, og åpner igjen mandag 13. august.

Mvh LHL

Vis alle spørsmål og svar