Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 13. september 2015. Referansenummer: 8563

Hjerte/kar, Lunge

Stikkende smerter i brystet

Jeg har stikking og press nederst på høyre side av hjerte, blir bedre om jeg holder hånden rundt. Hva jan dette være?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 15. september 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Smerter i brystet kan ha mange forskjellige årsaker. Alt fra svært alvorlige, og til helt ufarlige. Når vi leger ser en pasient med smerter i brystet, er det avgjørende at vi så raskt mulig slår fast om det er en alvorlig årsak bak eller ikke. 

De alvorlige årsakene er angina eller hjerteinfarkt (grunnet trange eller tette kransårer på hjertet), rift i hovedpulsåren i brystet, stor blodpropp i lungene. Lungebetennelse, og sykdom i spiserøret kan også gi smerter. Videre kan også sykdom eller betennelse i hud, skjellett, muskler og organhinner gi smerter. 

For å fastslå hva som er årsaken i ditt tilfelle, må du undersøkes av en lege. Stikkende smerter som sitter på høyre side, og som blir bedre av å klemme på dem, tyder vanligvis ikke på en alvorlig årsak. Likevel vil jeg anbefale deg å oppsøke lege, for nærmere undersøkelse. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar