Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 26. september 2015. Referansenummer: 8648

Lunge, Fysisk aktivitet

Trening i treningsstudio med astma

Hei sann. Jeg har allergi og astma og har et spørsmål om trening. Kan jeg trene på treningsstudio, styrke og tredemølle, i perioder hvor jeg sliter med mye astma? Vil det være bra eller skadelig?

Les svaret

Vår ekspert, Grethe Amdal, Sykepleier svarer

Besvart 01. oktober 2015
Grethe Amdal, Sykepleier

Hei!

Takk for henvendelsen!

Å trene variert, både styrke og kondisjon, er god behandling ved astma. Det kan være mange årsaker til at astmaen svinger. Forutsatt at du har en god grunnmedisinering, er det viktig at du er trygg på å endre medisindosene når astmaen forverrer seg. I astmaopplæring vektlegges viktigheten av å justere dosene ved første tegn på forverring for å unngå kraftige anfall. Du bør prøve deg fram med trening for å teste dine grenser og lære kroppen din å kjenne. Uansett er det lurt å ta det med ro om du er lettere forkjølet og unngå trening ved feber. Med en astmadiagnose kan du få gratis fysioterapi, dvs at du kan gå til en fysioterapeut som har driftsavtale med kommunen. Der kan du få hjelp til å sette opp et treningsprogram. Da trenger du en henvisning fra legen din.
Om du ønsker en prat med meg, kan du ringe LHL sitt sentralbord
22 79 90 00.

Lykke til!

Vennlig hilsen
Grethe Amdal

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar