Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 28. september 2015. Referansenummer: 8654

Hjerte/kar

Urolig hjerte og tunge hjerteslag, normal døgnregistrering av rytmen.

Hei, har vært til lege grunnet "urolig hjerte" ble satt på 24 timers EKG ingen funn. Er 36 år kvinne med noe stressende hverdag, normalvektig og noe trent. Føler ofte, nesten daglig, at hjertet er uroligt ved at d banker ujevnt og tungt.. drar pusten dypt inn innimellom for å "lette" litt. Føles som at hjertet er litt "slitent". Vanskelig å forklare, men føler d er noe som ikke stemmer.

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 28. september 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei! Det er et godt tegn at legen ikke fant noe på døgnregistreringen mens du faktisk hadde symptomer. Det kan f.eks. tenkes at du har en godartet variasjon i pulsen din som kalles sinusarytmi. Dette betyr at tiden mellom pulsslagene dine varierer endel på grunn av et velfungerende automatisk nervesystem som tilpasser pulsen til f.eks. innpust/utpust. Dette er et normalfenomen som ses oftest hos relativt unge mennesker. Fornemmelse av tunge hjerteslag er normalt, særlig hos yngre, veltrente mennesker som har relativt lav hvilepuls. Hjertet må slå "tyngre"/hardere når det slår langsomt, for å levere nok surstoff/blod til kroppen. Dette er også et godt tegn og ingenting å bekymre seg for. Dersom du ikke hadde de vanlige symptomene mens du gjorde døgnregistreringen kan det av og til være greit å gjøre en ny registrering, gjerne over 48 t. Du forteller om en stressende hverdag,- og kanskje kan dine tanker rundt helsen være en anledning til å gjøre justeringer her? Det du forteller høres ikke farlig ut, men ved nye plager/symptomer bør du ta kontakt med lege igjen.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar