Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 3. september 2015. Referansenummer: 8444

Rettigheter

Avslag på uføreforsikring

Hei! Jeg får avslag på å tegne uføreforsikring pga at jeg har medfødt hjertefeil (transposisjon), selv om hjertefeil ble korrigert da jeg var barn og jeg ikke har vært syk siden. Forsikringsselskapene henviser til tidligere nemndbehandlinger i forhold til avslaget. Er dette lovlig eller skal jeg egentlig bli tilbudt økt premie? Takk for all hjelp!

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 04. september 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Et avslag må være saklig begrunnet. Dersom selskapet ikke kan påvise en økt risiko for uførhet som følge av din medfødte hjertesykdom, er de forpliktet til å tilby deg forsikring på alminnelige vilkår. Det er nok dessverre slik at de fleste med hjertesykdom får avslag på livs- og uføreforsikring som dekker hjertesykdom. Derimot er det vanlig å kunne få forsikring som dekker andre årsaker til uførhet.

Du har mulighet til å få saken vurdert av Finansklagenemnda. Behandlingen er gratis.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar