Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 30. september 2015. Referansenummer: 8665

Hjerte/kar

Kronisk pericarditt, må vente på høyresidig hjertekateterisering.

Jeg har fått diagnosen kronisk perikarditt og er innlagt på sykehus. Venter på en angio via lysken gjennom en vene som skal måle et trykk. Så skal jeg henvises til Rikshospitalet som er det eneste sykehus som tar den type operasjon. De har forklart at hjerteposen er stiv og for liten til at hjertet klarer pumpe nok. Har vært veldig mye tungpustet siste år og trodd det var astmaen helt til dette ble påvist.

Dette med angio tar tid å vente på, kjenner dere til om noen private gjør dette, eller om jeg kan selv ringe og spørre på Rikshospitalet? Har vært innlagt på sykehus til sammen 4 uker nå. Venter spent på svar.

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 05. oktober 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Takk for viktig spørsmål! Forstår godt at du ønsker å komme videre med de undersøkelsene du trenger etter all denne tiden på sykehus.

Hvis det er aktuelt for deg, så kan vi tilby å gjøre denne spesialundersøkelsen på Feiring klinikken relativt raskt. Undersøkelsen kalles for "høyrekateterisering", og tester, som du helt riktig beskriver, trykkforhold knyttet til hjerte-lungefunksjon i relasjon til pericarditten din. Det du trenger er en kort henvisning fra legen din. Forklar gjerne at dette er klarert med ledelsen på invasiv enhet via "spør eksperten". Feiring kan også gjøre dette som et privat tilbud og/eller gjennom forsikringsordinger. Lykke til, du har godt håp om å bedring etter inngrepet!

 

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar