Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 6. september 2015. Referansenummer: 8494

Hjerte/kar

Borreliainfeksjon myokarditt.

Hei, er en mann på 55 år. Har hatt borreliainfeksjon som sannsynligvis har gitt meg myokarditt med forhøyet Troponin t i 6mnd. Fra 34-95. Var lenge nede på 30-tallet men ved siste måling 75. Har tatt MR 2 ganger av hjertet, CT, ingen plakk i årene og ultralyd. Ingeting galt med hjertet. Jeg er enegga tvilling og min bror hadde troponin t på 4 som er helt normalt.

Hvorfor går ikke troponinnivået ned hos meg etter så lang tid?

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

(0)
Besvart 09. november 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei! Det er gode nyheter at MR 2 ganger var normal og øvrige undersøkelser av hjertet var normale. Troponin er svært sensitivt, og nivåene dine er lave. Noe av svingningene kan skyldes tilfeldigheter, men vi vet at dersom hjertet har vært påvirket av infeksjonen så kan det ta lang tid før situasjonen normaliseres helt, og enkelte ganger kan dette bli kronisk. Prøv å ikke engste deg, men det kan være fornuftig å ta regelmessige kontroller hos legen din til situasjonen er normalisert.

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelser



Vis alle spørsmål og svar