Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 11. september 2015. Referansenummer: 8556

Hjerte/kar

Vil EKG avsløre om man har tette blodårer?

Vil EKG avsløre om man har tette blodårer?

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 12. september 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Dersom årene blir plutselig tette, som ved et akutt hjerteinfarkt, vil EKG ofte vise typiske tegn som hjelper legene i behandlingen. Hvor tydelig forandringene på EKG er avhengige av hvor i hjertet den tette årene sitter, og størrelsen på åren.

Dersom årene har begynt å bli trange, men ikke er helt tette vil et vanlig EKG ikke vise forandringer. EKG tatt ved belastning (f.eks arbeids EKG på sykkel) vil i mange tilfeller kunne vise om årene begynner å bli vesentlig tette selv om EKG i hvile er normalt.

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar