Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 3. februar 2016. Referansenummer: 10132

Lunge

Kols og Kilimanjaro

Hei. Jeg har kols uten pusteproblemer. Fikk diagnosen etter en sjekk for et år siden. Har tenkt meg opp på Kilimajaro. Vil jeg få mer problemer enn andre?

Les svaret

Vår ekspert, Hilde Tretterud Næss, Sykepleier og familieterapeut svarer

Besvart 08. februar 2016
Hilde Tretterud Næss, Sykepleier og familieterapeut

Hei!

Hei!

Takk for ditt spørsmål til kolslinjen. Det er jo fint at du ikke opplever noen pusteproblemer med kols diagnosen din. Høyt oppe på Kilimanjaro er det tynnere luft med minstre surstoff, så en lungefrisk vil også oppleve å puste tyngre der. Jeg vet ikke om du har reagert når du har gått i høye fjell i Norge, det kan du event. teste litt ut. Du kan også ta kontakt med fastlegen og spørre om det er noen tester du kan ta for å finne ut hvordan du event. vil reager i høyden. Tenker det er en fordel at du ikke har noen pusteproblemer til daglig.

Lykke til, og event.god tur!

Mvh Hilde

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar