Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 4. februar 2016. Referansenummer: 10152

Hjerte/kar

Lavt blodtrykk

Hva med for lavt blodtrykk

Les svaret

Vår ekspert, Inger Elling, sykepleier svarer

Besvart 05. februar 2016
Inger Elling, sykepleier

Hei!

Takk for henvendelsen din.

Lavt blodtrykk er på langt nær et så stort problem som høyt blodtrykk, men det kan likefullt være plagsomt for dem som er rammet. Hva som anses som lavt blodtrykk for deg kan være normalt for andre.De fleste leger vurderer kronisk lavt blodtrykk for lavt hvis det fører til merkbare symptomer.

Sjeldnere årsaker til lavt blodtrykk kan være noen typer hjertesykdommer som hjerteinfarkt, langsomme eller hurtige rymeforstyrrelser, lav blodmengde og dårlig væskebalanse, som gjør at det pumpes for lite blod rundt i kretsløpet. Ved medikamentell behandling av for høyt blodtrykk kan forbigående lavt blodtrykk være en bivirkning.

Lavt blodtrykk kan være vanskelig å behandle, men det er viktig å drikke tilstrekkelig og sørge for god væskebalanse.Unngå væsker som virker vanndrivende som kaffe , te og alkohol. Dette er viktig i perioder hvor du taper mye væske, som for eksempel hvis du har diare eller er utsatt for høy varme eller lignende.

Med vennlig hilsen

Inger Elling

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger. Det vil fortsatt være mulig å søke i ekspertenes svar på spørsmål som alt er besvart.

Savner du tjenesten?
Slik kan du gi din støtte til LHL: Støtt oss

Vis alle spørsmål og svar