Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 4. februar 2016. Referansenummer: 10152

Hjerte/kar

Lavt blodtrykk

Hva med for lavt blodtrykk

Les svaret

Vår ekspert, Inger Elling, sykepleier svarer

Besvart 05. februar 2016
Inger Elling, sykepleier

Hei!

Takk for henvendelsen din.

Lavt blodtrykk er på langt nær et så stort problem som høyt blodtrykk, men det kan likefullt være plagsomt for dem som er rammet. Hva som anses som lavt blodtrykk for deg kan være normalt for andre.De fleste leger vurderer kronisk lavt blodtrykk for lavt hvis det fører til merkbare symptomer.

Sjeldnere årsaker til lavt blodtrykk kan være noen typer hjertesykdommer som hjerteinfarkt, langsomme eller hurtige rymeforstyrrelser, lav blodmengde og dårlig væskebalanse, som gjør at det pumpes for lite blod rundt i kretsløpet. Ved medikamentell behandling av for høyt blodtrykk kan forbigående lavt blodtrykk være en bivirkning.

Lavt blodtrykk kan være vanskelig å behandle, men det er viktig å drikke tilstrekkelig og sørge for god væskebalanse.Unngå væsker som virker vanndrivende som kaffe , te og alkohol. Dette er viktig i perioder hvor du taper mye væske, som for eksempel hvis du har diare eller er utsatt for høy varme eller lignende.

Med vennlig hilsen

Inger Elling

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar