Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 22. januar 2016. Referansenummer: 9950

Fysisk aktivitet

Aktiviteter og skritt- jobbkonkurranse

Vi skal starte en konkurranse på jobben, hvor vi skal lage en tabell ut fra hvor mange skritt vi tar pr dag. Målet er minimum 1000 skritt per dag. Vi utstyrer oss med skrittellere, men det er jo mange andre typer aktiviteter vi driver med som også skal registreres. Vet dere om det finnes en tabell (kun veiledende) som sier noe om hvor mange skritt ulike aktiviteter tilsvarer? (Svømming, aerobic, step, styrke, skitur, etc). Håper dere kan hjelpe meg med det, for nå er hele staben motivert for et bedre og mer aktivt liv! Takk!

Les svaret

Vår ekspert, Margrethe Sellæg, fysioterapeut svarer

Besvart 15. februar 2016
Margrethe Sellæg, fysioterapeut

Hei. Så kjempemorsomt og bra tiltak på jobben!

Verdens helseorganisasjon, WHO, anbefaler at vi går minst 10 000 skritt hver dag, og jeg antar at det er det som er målet for hver enkelt hos dere. 10 000 skritt oppnår du hvis du går i ca en time, eller ca 5 kilometer.

Det er litt vanskelig å regne ut hvor mange skritt andre aktiviteter gir, og det blir mye jobb å sette opp et slikt poengsystem.Derfor vil jeg nesten anbefale dere å lage et slags poengsystem som vekter ut fra tid brukt og intensitet. Her er noen eksempler:

10000 skritt (en times gange, 5 kilometer): 1 poeng

Halv times jogg (5 kilometer) : 1 poeng

Halv times aerobic eller step: 1 poeng

Dette krever jo at folk er ærlige når de rapporterer på egen aktivitet (forskning antyder at vi ofte tror at vi er mer aktive enn vi egentlig er).

Jeg heier på dere fra sidelinjen, og tipper dere får en morsom og engasjerende konkurranse med høy deltakelse. Og i tillegg til at hver enkelt får god helseeffekt av tiltaket håper jeg dere stiller med flotte premier (...og at vinneren(e) trekkes ut blant deltakerne- dette er jo breddeidrett :-)) 

Vennlig hilsen Margrethe

 

 

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar