Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 30. januar 2016. Referansenummer: 10085

Hjerte/kar

Angina og sideåre som ikke kan stentes.

Anginasmerter når jeg går pga tett sideåre som ikke kan stentes. Hva kan jeg gjøre med den?

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 31. januar 2016
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei! Det finnes flere typer gode og effektive medisiner mot angina, og jeg vil foreslå at du får henvisning til hjertelege for en gjennomgang. Når man velger å ikke stente en sideåre, kan det ha sammenheng med at slik behandling er teknisk vanskelig å få till enten på grunn av liten størrelse eller vinkel/delinger etc i åren. Dersom forsnevringen sitter ytterst i en åre er den heller ikke tilgjengelig for stent. Det er mange pasienter som ikke får åpnet opp alle innsnevringer perfekt, men som alikevel kan leve helt normalt med riktig medisinering. Det er ellers en viktig hovedregel at dersom angina øker på bør man raskt bestille ny vurdering hos lege.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar