Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. januar 2016. Referansenummer: 9896

Hjerte/kar

Flere problemer: mage, ledd, muskler, hjertet

Hei lurer på hvorfor jeg har hevelse rett nedenfor bh stroppen og har mye smerter i brystryggen og intese magesmerter med oppkast/diare og får leddsmerter . Har gått til kiropraktor og div men har fått beskjed at det ikke er noe galt med musklatur .nå den siste tiden når jeg trener kjenner jeg at hjertet går fryktelig fort og blir tungpustet. Ble påvist bicuspid aorta for en del år tilbake men etter siste kontroll for ca 3 år siden mente di det at det ikke var det. Men har bilyd på hjertet forsatt. Så lurer på hva dette kan være?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 31. januar 2016
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Du beskriver en ganske sammensatt situasjon. Du har smerter i rygg/bryst, hevelse i huden, magesmerter, oppkast, diare og leddsmerter. Du får rask puls ved trening og blir tung i pusten. Det har vært tvil om du har en klaffefeil eller ikke, men du har en bilyd. 

Det er vanskelig å få alt til å passe under samme hatt. Flere av symptomene din kan være hjerterelatert, men de kan også skylde helt andre forhold. 

Her tror jeg det er avgjørende at du oppsøker fastlegen din og får hen til å gå gjennom alle plagene på en strukturert og systematisk måte. Antageligvis må du gjennom ulike utredningsløp for å finne de riktige svarene. Fastlegen er godt egnet til å koordinere undersøkelsene. 

Du bør også be fastlegen din henvise deg til en hjertespesialist for å få en skikkelig gjennomgang av hjertesituasjonen. 

Mvh

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger. Det vil fortsatt være mulig å søke i ekspertenes svar på spørsmål som alt er besvart.

Savner du tjenesten?
Slik kan du gi din støtte til LHL: Støtt oss

Vis alle spørsmål og svar