Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 28. januar 2016. Referansenummer: 10073

Hjerte/kar

Førerkort etter et lite hjerneslag

Hvor lang tid blir man uten førerkort etter et lite hjerneslag p.g.a et flåttbitt som hadde gitt borreliose? Kun et lite hukommelsestap og med full førlighet.

Les svaret

Vår ekspert, Inger Elling, sykepleier svarer

Besvart 05. februar 2016
Inger Elling, sykepleier

Hei!

Takk for henvendelsen. Kjøreforbud etter hjerneslag vurderes individuelt i forhold til de vansker hver enkelt får etter slaget. Det som er vanlig er at man har minst fire uker kjøreforbud etter at slaget rammet, slik at behandling som forebygger nye hjerneslag er godt virksomt. Om man ved utskrivelse etter akuttinnleggelse for slaget har noe vansker som står i konflikt med videre bilkjøring, får en ofte beskjed om å gjøre en ny vurdering av lege etter tre måneder.Dette gjøres hos fastlege eller ved poliklinikken der en ble behandlet. Typiske vansker som gjør at en ikke kan kjøre bil etter hjernslag er:

- store lammelser

- nedsatt synsfelt

- nedsatt oppmerksomhet ( neglekt) mot en av sidene

- rom og retningsforstyrrelser

- epilepsi etter hjerneslag

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med fastlegen din for en vurdering om du kan begynne å kjøre bil igjen. Du kan lese mer om dette på våre nettsider https://www.lhl.no-hjerneslag/ livet-etter/ bilkjoring-etter-hjerneslag/

 

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger. Det vil fortsatt være mulig å søke i ekspertenes svar på spørsmål som alt er besvart.

Savner du tjenesten?
Slik kan du gi din støtte til LHL: Støtt oss

Vis alle spørsmål og svar