Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 15. januar 2016. Referansenummer: 9879

Hjerte/kar

Fysisk aktivitet etter myokarditt

Hei, jeg fikk diagnosen akutt uspesifisert myokarditt da jeg fikk kraftige smerter i brystet og ryggen. Jeg lå på sykehus i en uke til observasjon. Det ble aldri registrert noe arytmi og både ultralyd og MR viste ingen skader på hjerte eller væskeansamling. Betennelsen var visst mest i hjerteposen. Jeg har hatt litt smerter, stølhet og stikk etter utskrivelse. Ble skrevet ut for to uker siden. Har fått kolkisin for å ta siste av betennelsen. Jeg har fått beskjed om å ikke trene eller drikke alkohol i seks mnd. Mitt spørsmål er hvordan dette forholder seg til sex og onani. Det øker jo ofte hjerterytmen, så hvor lenge bør jeg vente med det?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

(2)
Besvart 19. januar 2016
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Siden både ultrallyd og MR viser ingen hjerteskade, kan du være ganske trygg. Sex og onani kan øke hjertefrekvens, men ikke i samme grad som trening. Ut i fra det du forteller, ser jeg ingen farer ved seksuell aktivitet. 

Mvh

Wasim Zahid

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar