Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 28. januar 2016. Referansenummer: 10075

Hull i hjertet hos ung jente

Hei :-) jeg er en litt bekymret mamma fortiden. Min datter på snart 12 år er født med hull i hjertet,vi var hos lege tre dager etter fødselen å så med ultralyd,tror hullet var i veggen der friskt å gammelt blod strømmet så det blandet seg litt,sa legen,men han mente at det ikke var bekymringsfullt.var til kontroll når hun var ett,å da sa han at det så fint ut.men hun klager nå stadig på at hun ved løping å anstrengelser,får vondt i brystet å vond for å puste etter 10 meter. Å noen ganger blir hun kvalm å føler at hun svimer av. Hva gjør jeg.Hun er alltid vært aktiv å trener mye.men formen er blitt dårlig i kondis å hun har mye vondt i bena.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 31. januar 2016
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Medfødte hjertefeil hos barn er et svært omfattende og komplisert fag. "Hull i hjertet" kan bety ganske mye, og man må ha deltaljkunnskap om hvilken feil det dreier seg om for å gi et godt svar. 

Jeg skjønner at du er en bekymret mamma. Symptomene du beskriver gjør at man raskt tenker på hjertet. Det ville jeg som lege også gjort. Derfor mener jeg det er best at datteren din blir undersøkt av en hjertespesialist så raskt som mulig. Brystsmerter, kvalme, tungpust og svimefølelse etter mindre anstrengelse er ikke normalt hos barn og må tas på alvor. 

Oppsøk fastlegen din for videre henvisning, eller kontakt direkte den avdelingen som har undersøkt datteren din før. 

Mvh

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger. Det vil fortsatt være mulig å søke i ekspertenes svar på spørsmål som alt er besvart.

Savner du tjenesten?
Slik kan du gi din støtte til LHL: Støtt oss

Vis alle spørsmål og svar