Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 4. januar 2016. Referansenummer: 9681

Hjerte/kar

Kulde etter bypassoperasjon

Hei. Tok bypassoperasjon mars 2015. Er det farleg å trene/gå i kulde? Kva kuldegrense er anbefalt?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 07. januar 2016
Wasim Zahid, Hjertespesialist
Hei For å gi gode råd rundt dette må legen ha mer detaljer rundt helsen din, og ikke minst om hvordan det står til med hjerteårene etter operasjonen. Generelt sett er det trygt for bypass-opererte å være ute i kulden og feks gå på ski, hvis operasjonen har vært vellykket og blodforsyningen til de ulike delene av hjertet er gjenopprettet. Men variasjonen mellom pasientene er stor. Noen får hjertekrampe av å være ute i litt kald vær, mens andre merker ingen ting. Det er derfor vanskelig å sette noen spesifikke grense for temperatur. Du gjør lurt i å bli godt kjent med kroppen din. Kjenn etter hva du tåler, og når det blir ubehagelig. Lytt til kroppens signaler. Opplever du smerter, ubehag eller andre symptomer i kulden, må du roe ned og komme deg innendørs. Gå gjerne sammen med noen så du føler deg tryggere. Mvh Wasim Zahid
Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar