Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 15. januar 2016. Referansenummer: 9871

Lunge

Kulde og astma hos barn

hei. har en gutt på 3,5 år med astma. Han bruker Flutide morgen og kveld. Hvordan er det mht. kulde nå som det er kaldt ute? Noen forhåndsregler?

Les svaret

Vår ekspert, Grethe Amdal, Sykepleier svarer

Besvart 19. januar 2016
Grethe Amdal, Sykepleier

Hei!

Takk for henvendelsen!

Kulde er en av flere såkalte irritanter som påvirker følsomme luftveier, derfor er det viktig at dere passer på at gutten deres ikke puster inn for mye kald luft. Han kan prøve med en buff foran nese og munn når han er utendørs, og om han trenger noe mer,kan dere forsøke en Jonas varmemaske. Det er ingen fasitsvar på hvor kaldt det må være før barn holdes inne, så dere får prøve dere fram. Astma utløst av forkjølelse, også kalt barneastma er vanlig hos barn under skolealder og vinteren er derfor ei utfordrende tid. Pass på at han ikke fryser og begrens utetiden når det er under minus 10 grader. Du kan lese mer om astma og astma og kulde på våre nettsider: https://www.lhl.no/lhl-astma-og-allergi/  Om du trenger en prat med en av våre rådgivere, kan du ringe 67 023 023 alle dager mellom 9 -15 unntatt fredager og fram til kl.18 på tirsdager.

Lykke til!

Vennlig hilsen Grethe Amdal 

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger. Det vil fortsatt være mulig å søke i ekspertenes svar på spørsmål som alt er besvart.

Savner du tjenesten?
Slik kan du gi din støtte til LHL: Støtt oss

Vis alle spørsmål og svar