Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 4. januar 2016. Referansenummer: 9682

Hjerte/kar

Kurkumin, K2 og stenter.

Hei. Jeg er en 51 år gammel man som har hatt hjerteinfarkt 7 hjertestans etter hverandre. Stentet en gang så re-stente etter 2 måneder. Vært hos dere i opptrening .4 uker + 1 uke . Jeg har mye plager med artrose-smerter i ledd muskler ,bruker morfin mot smertene når det er som verst . Kan ikke lenger bruke medisiner som zelebra ,dizklofenak osv .Så spørsmålet jeg har på eget insjativ prøvd noe som heter Kurkumin. Dette syntes jeg virker noe betennelses dempende på meg ,men er det farlig i forhold til stentene jeg har i kroppen ? Har også lyst til og prøve k2, men vil først spørre om det er skadelig for stenter. Bruker Triomar Høykonsentrat siden jeg ikke er noe glad i fisk. Dette kan også være til noe hjelp på artrosen, men syntes og ha en betydeligere bedre effekt av Kurkumin ,På forhånd takk for all den hjelp dere bidrar med. Mvh en fornøyd pasient.

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 10. januar 2016
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog
Takk for spørsmålet! Kurkumin (som vi finner i krydderet gurkemeie) sies å ha blant annet betennelsesdempende effekt (uten at jeg kan se at dette er undersøkt i større forsknings-studier). Hvis det kan hjelpe deg så er det fint, og vi har ingenting som skulle tilsi at det er farlig for deg å bruke dette etter stenting. Når det gjelder K2 så bør man være forsiktig med kombinasjon med blodfortynnede som marevan el. , men det kan trygt kombineres med albyl-E. Vi har ikke gode nok bevis for at K2 hjelper, men vi kan heller ikke si at det er skadelig. Flott at du holder motet oppe, trener og passer på kosthold og helse!
Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar