Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 25. januar 2016. Referansenummer: 9975

Hjerte/kar

Medisiner og ereksjonssvikt etter bypass-operasjon.

Jeg går på Atorvastatin 40, Candesartan 16/12.5 og Albyl 75 etter en by-pass- operasjon for ti år siden. Merker tendenser til ereksjonssvikt og lurer på om dette kun er relatert til alderen (65) eller om det kan skyldes medisiner. Kan jeg (i samråd med fastlegen) trappe ned noe på medisinene? Takker for svar.

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 27. januar 2016
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei! Av de medisinene du nevner er særlig atorvastatin en mulig kandidat for denne bivirkningen. Du bør helt klart bruke en medisin av den gruppen som atorvastatin representerer (statiner), men styrke og type kan du trygt teste ut i samråd med fastlegen.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar