Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 6. januar 2016. Referansenummer: 9765

Lunge

Mycoplasma

Vår familie var i juleferien i tett kontakt med en famile som har vært syk med mycoplasme lungebetenelse. Den ene av dem begynte akkurat da med den andre antibiotikkuren, fordi den første ikke virket. Den andre av dem ble syk mens de var på besøk hos oss. Vi var dermed i tett kontakt med ham i fem dager fra han ble syk. Sykdommen hos dem var bekreftet både med blodprøvene og bildene. Nå er vi veldig spent på om noen av vår familie blir syk. Hvis eventuelt noen av oss blir syk, må vi gå til legen med en gang og ikke avvente som vanlig i noen dager at feberen og hoste går ned? Hva kan man forvente av fastlegen i dette tilfellet, hvilke prøver , undersøkelser og evt behandling? På forhånd takk for svar.

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 03. februar 2016
Olav Kåre Refvem, Overlege

Dette spørsmålet er dessverre ikke relevant for denne eksperttjenesten, og kan ikke besvares her. Om du mener ditt spørsmål likevel bør besvares av LHL, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, ta kontakt på e-post: post@lhl.no.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar