Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 12. januar 2016. Referansenummer: 9830

Rettigheter

Grunnstønad til drift av bil

Hei. Har ei datter på 21 år som ble lam for 4 år siden. Hun får handikapbil om 3 måneder. Hun er avhengig av bil, det er ikke bussforbindelse, jobben og alt av sosiale ting er 3 km unna en vei. Hvordan bør vi søke om grunnstønad?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 14. januar 2016
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Hun vil sannsynligvis oppfylle vilkårene for å få sats 3 eller 4 (1309, 1928 pr. mnd skattefritt). Se Nav`s rundskriv:

"Dersom medlemmet ikke hadde egen bil tidligere, vil ekstrautgiftene ved et bilhold beløpsmessig plassere seg mellom sats 3 og sats 4. Hovedregelen vil være sats 3 for ekstrautgifter ved drift av bil. Ved denne vurderingen er det lagt til grunn forsikring (ansvar og kasko) med 40 % bonus, årsavgift, vedlikehold, bensin, olje, dekk, service og reparasjoner.)"

Hvis hun ikke søkte om grunnstøand i forbindelse med søknaden om støand til kjøp av bil, er det bare å sende egen søknad nå. Skjema finner dere på nav.no.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar