Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 12. januar 2016. Referansenummer: 9830

Rettigheter

Grunnstønad til drift av bil

Hei. Har ei datter på 21 år som ble lam for 4 år siden. Hun får handikapbil om 3 måneder. Hun er avhengig av bil, det er ikke bussforbindelse, jobben og alt av sosiale ting er 3 km unna en vei. Hvordan bør vi søke om grunnstønad?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

(3)
Besvart 14. januar 2016
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Hun vil sannsynligvis oppfylle vilkårene for å få sats 3 eller 4 (1309, 1928 pr. mnd skattefritt). Se Nav`s rundskriv:

"Dersom medlemmet ikke hadde egen bil tidligere, vil ekstrautgiftene ved et bilhold beløpsmessig plassere seg mellom sats 3 og sats 4. Hovedregelen vil være sats 3 for ekstrautgifter ved drift av bil. Ved denne vurderingen er det lagt til grunn forsikring (ansvar og kasko) med 40 % bonus, årsavgift, vedlikehold, bensin, olje, dekk, service og reparasjoner.)"

Hvis hun ikke søkte om grunnstøand i forbindelse med søknaden om støand til kjøp av bil, er det bare å sende egen søknad nå. Skjema finner dere på nav.no.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar