Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 24. januar 2016. Referansenummer: 9962

Hjerte/kar, Allergi

Dekning av utgifter til hjerteoperasjon i utlandet

Kan man operere hjertet i utlandet hvis lang ventetid i Norge?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 26. januar 2016
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Dette er mulighetene for å få dekket utgifter til operasjon i utlandet:

Sykehuset som har gitt deg en frist for behandlig, klarer ikke å behandle deg innenfor fristen. Om du ønsker det, skal de be HELFO om å finne et behandslingstilbud til deg i Norge eller utlandet.

Du kan på visse vilkår få dekket utgifter til hjerteoperasjon i et annet EU/EØS - land. Utgiftene dekkes med om lag samme summen som tilsvarende behandling i Norge.

Her finner du informasjon om denne ordningen:

Dekning av utgifter til behandling i EØS

Til slutt gjør jeg oppmerksom på at du gjennom fritt behandlingsvalg kan få rask behandling i Norge for de fleste typer hjertesykdom. Et unntak er Hjerteflimmerbehandling (ablasjon) hvor behandlingstiden er fra om lag 6 mnd og oppover. For denne behandlingen kan det være et godt alternativ å bruke muligheten til å få dekket utgifter til behandling i en annet EU/EØS-land.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger. Det vil fortsatt være mulig å søke i ekspertenes svar på spørsmål som alt er besvart.

Savner du tjenesten?
Slik kan du gi din støtte til LHL: Støtt oss

Vis alle spørsmål og svar