Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 12. januar 2016. Referansenummer: 9823

Hjerte/kar

Svimmelhet og lavt blodtrykk

Har et blodtrykk på 105/75. Er kvinne på 50 med en normal vekt. Blir ofte svimmel når jeg reiser meg fort opp. Kan også sitte stille og føle meg svimmel. Er veldig trøtt til tider og får lett hodepinne - noe kvalm. Noe jeg kan gjøre?

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

(4)
Besvart 19. januar 2016
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei! Blodtrykket ditt er i det lavere området og det øker muligheten for såkalt "ortostatisk svimmelhet" når du reiser deg raskt opp. Svimmelhet kan også skyldes "krystallsyke"/plager fra balanseorganet, og dette kan du få undersøkt hos legen din. Jeg vil også anbefale at du får sjekket blodprosent, jernlagre og øvrige vitaminer for å utelukke andre årsaker til svimmelhet. I forhold til blodtrykket så bør du passe på å drikke nok væske og du trenger ikke å være redd for å spise salt.

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar