Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 12. januar 2016. Referansenummer: 9822

Hjerte/kar

Spasmeangina

Hei! Jeg har fått diagnosen spasmeangina og er sterkt plaget. Spørsmålet mitt er om det er mange som klarer å være i jobb med denne diagnosen?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 19. januar 2016
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Spasmeangina betyr at du har normalt utseende kransårer på hjertet (dvs ingen synlige forsnevringer), men at årene antageligvis får episodevise spasmer. Da trekker de seg sammen og blodpassasjen blir trangere. Mindre blod kommer frem til hjertemuskelcellene og du får smerter i brystet. Tilstanden behandles med medisiner (kalsiumantagonister, langtidsvirkende nitrater, statiner og blodfortynnende), og mange har god effekt av dette. De fleste klarer å fungere i normalt arbeid, men det varierer hvor bra pasienter blir. Du bør snakke med legen din for å sjekke at du har optimal behandling, og om det er noe mer som kan gjøres for deg. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar