Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 20. januar 2016. Referansenummer: 9904

Hjerte/kar

Symptomer etter stenting

Hei, hva er normalt av "Symptomer" etter noen dager/uker etter å ha blokket ut kransårer til hjertet? Ikke hatt hjerteinfarkt. Kjenner av og til litt trykk/sårhet midt i brystet, og noe svak smertefølelse i venstre biceps. Er 58 år og relativt god form. kan det ha sammenheng med medisinering? Har fått Lipitor, Albyl-E, Plavix, samt går på Cosaar.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 31. januar 2016
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Ideelt sett skal du ikke ha plager fra brystet/armer etter en stenting. Alle årene skal da helst være åpne, og det skal ikke være noen grunn til anginaplager. Men noen kan likevel kjenne det du beskriver. Årsaker kan være:

1. Stentsmerter. Mange reagerer på det å ha fått en stent i hjertet. Dette er ikke uvanlig, og det er helt ufarlig. For de fleste vil slike plager gi seg i løpet av noen uker. 

2. Gjenværende syke årer. Selv om man har fått en eller flere stenter og åpnet årene, kan det hende at det fortsatt er andre gjenstående trange årer på hjertet. Disse kan gi smerter og plager. Disse kan enten behandles med medisiner, men det kan også være aktuelt med mer stenting. Dette er noe som evt må diskuteres med behandlende kardiolog. 

3. Tett stent. Iblant kan en stent gå tett kort tid etter at den er satt inn. Men dette vil nesten forløpe svært dramatisk og gi et stort akutt hjerteinfarkt. Da er situasjonen en helt annen enn den du beskriver. I en slik situasjon haster det med å få åpnet den tette stenten så raskt som mulig. 

4. Muskelsmerter. 

Jeg anbefaler deg å oppsøke legen din for å diskutere mulige årsaker og evt behandling. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar