Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 26. januar 2016. Referansenummer: 10034

Hold i brystet ved intervalltrening

Hei, Jeg er en normalvektig kvinne som ikke bruker medisiner. Jeg er ikke godt trent. Jeg hadde for kort tid siden et svangerskapsavbrudd grunnet hypoplastisk venstre hjertesyndrom hos fosteret og jeg har en far som lever med hjerteflimmer og en klaffefeil. Derfor er jeg blitt opptatt av min egen hjertehelse og har begynt med intervalltrening med høy intensitet på tredemølle. Ved høy intensitet opplever jeg det som jeg best kan forklare som ''hold i hjertet'' og under kveldens trening opplevde jeg også at venstre side av halsen tyknet til. Det var ikke smertefullt, men ubehagelig. Jeg vil nødig gå til fastlegen eller betale for en dyr hjertetest i det private hvis min opplevelse ved høyintensitetstreningen høres helt normal ut for deg. Håper du kan svare selv om dette kanskje er noe på siden av foraets hensikt. På forhånd tusen hjertelig takk for svar.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 31. januar 2016
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Først: Flott at du tenker på hjertehelsen og har begynt med trening. 

Dernest: Nei, jeg det er ikke normalt med slike symptomer ved intervalltrening (eller annen trening) og du bør absolutt undersøkes videre. 

Du trenger ikke å gå til privat spesialist og betale mye penger. Symptomene dine vil bli raskt utredet i det offentlige helsevesenet, og du vil kun betale egenandel på noen hundre kroner. 

Oppsøk fastlegen din og få deg hensvist!

Mvh

Wasim Zahid

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger. Det vil fortsatt være mulig å søke i ekspertenes svar på spørsmål som alt er besvart.

Savner du tjenesten?
Slik kan du gi din støtte til LHL: Støtt oss

Vis alle spørsmål og svar