Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 30. mars 2015. Referansenummer: 7345

Lunge

Kan det skyldes bivirkning av medisinene?

Hei! Jeg har kols, astma, pollenallergi og epilepsi og bruker medisiner daglig . Jeg har vært anfallsfri i snart ett år, men mavekramper og hodepine har tatt over. Lurer på om dette har noe med medisiner man bruker? Hva bør man gjøre for å holde balansen mellom epilepsi og kols? Med vennlig hilsen

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

(0)
Besvart 06. april 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Det er vanskelig å si hva som er årsaken til dine plager. Når man bruker flere typer medisiner kan det være lurt å undersøke om noen medisiner eventuelt reagerer med andre medisiner du bruker. Det kan legen lett finne ut ved å sjekke legemiddelinteraksjoner. Men ofte skyldes plagene medisiner som man ikke tolererer så godt. Noen ganger kan det hjelpe å endre medisindosen, andre ganger å forandre på medisinen.

Men det er også mange andre mulige årsaker til hodepine og magesmerter som det ikke er mulig å komme nærmere inn på her. 

Vennlig hilsen

Olav Kåre Refvem

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager.

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar