Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. november 2015. Referansenummer: 9221

Lunge

Kanelstøv og astmasymptomer

Astma og kanel Hei. Jeg har astma og blir tett i nesen, halsen og bronkiene når jeg er i nærheten av kanel. F.eks. når det drysses kanel på grøt. Så føles litt som et lettere astma-anfall. Uansett veldig ubehagelig. Har ikke hørt eller fått noen forklaring på sammenhengen siden ingen har hørt om allergi mot kanel. Jeg er forøvrig allergisk mot bl.a. bjørk, hassel, nøtter og hund.

Les svaret

Vår ekspert, Grethe Amdal, Sykepleier svarer

(3)
Besvart 19. november 2015
Grethe Amdal, Sykepleier

Hei!

Takk for henvendelsen!

Ved astma og allergi er luftveiene ekstra følsomme for ulike irritanter. Slike irritanter kan være kald luft, parfymeduft, tobakksrøyk, støv, eksos og lignende. De skaper en irritasjonstilstand som hoste og tetthet og reaksjonen kan være lik en allergisk reaksjon men immunsystemet blir ikke aktivert, slik at allergimedisin ikke hjelper. Mest sannsynlig er kanelstøv en slik irritant som du må holde deg unna.

Vennlig hilsen Grethe Amdal

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager.

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar