Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 22. august 2014. Referansenummer: 5067

Hjerte/kar

Lav og høy puls

Hei. Jeg har fått et hjerte som tuller med meg. Pulsen kan falle fra normal hvilepuls på ca. 58 slag til å dette helt ned til 31-32. Der kan den være i noen minutter for så å hoppe opp til langt over 100. Noen ganger helt opp til 150. Jeg trener regelmessig. Har ifølge belastningstest på sykehuset over 150% kapasitet i forhold til alder. Har også hatt flimmer, høy puls opp mot 200. Ble forsøksvis satt på betablokker. men da ble pulsfallene mye hyppigere og verre. Jeg mister ikke bevisstheten. Men er nok ganske nære. Begynner å bli engstelig for å kjøre bil. Er henvist til Universitetssykehuset i Oslo. Men der er det ca. 6 mnd. ventetid på utredning.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

(6)
Besvart 05. september 2014
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Uten at jeg vet sikkert, så kan symptomene dine minne om noe som heter tachy-brady-syndrom. Dette innebærer nettopp at pulsen kan blir både veldig høy og veldig lav. Det er viktig å få de ulike episodene (med høy og lav puls) dokumentert på EKG. Det bør gjentas langtidsEKG'er inntil man fanger disse episodene. I blant kan variasjonen skyldes atrieflimmer. Det kan være vanskelig å behandle tachy-brady med medisiner, og ofte må pasienten få pacemaker for å unngå de trege episodene. Jeg håper legene snart finner løsningen for deg.

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager.

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar