Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 20. september 2015. Referansenummer: 8611

Hjerte/kar

Utenlandsreise etter by-pass operasjon

Hei! Er en kvinne på 49 år. Ble bypass operert 26.08.2015. Hadde allerede planlagt en tur til Miami i 10 dager. I tillegg skal vi på et minicruise fra Miami til Jamaica som varer i 4 døgn. Hotel og cruise billett ble bestilt og betalt i Januar. Vi har ennå ikke bestilt flybillett. Vi skal reise 24.10.2015. Føler at formen begynner å bli ganske bra og ennå er det jo fem uker igjen til avreise. Jeg har noen rundt meg som mener jeg burde avlyse denne turen. Hva mener spesialisten? Er det noen farer ifbm denne turen, i såfall hva? Er det spesielle ting jeg bør tenke på eller noen forhåndsregler jeg bør ta? Mvh Gry

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

(0)
Besvart 20. september 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Takk for spørsmålet. Vel overstått! Flott at du begynner å kjenne deg bra og har lyst til å reise på tur. Jeg synes ikke at du skal avbestille hvis du kjenner deg i fin form, men vil anbefale at du bruker tiden frem til avreise godt med trening og fornuftig livsstil. Målet er at du skal leve et helt normalt liv på alle måter og kanskje til og med bli sprekere enn før. Dersom du er henvist til rehabilitering så kan du kanskje kontakte rehabiliteringsenheten, forklare situasjonen og høre om de kan tilpasse i forhold til avreise. Du bør uansett få deg en kontroll hos lege før du drar avgårde.

Lykke til, og ha en flott reise!

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager.

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar