Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 14. desember 2015. Referansenummer: 9470

Hjerte/kar

Nekte behandling

Hva skjer hvis man nekter å ta i mot behandling, f.eks. sier nei til hjerteoperasjon? Mister man da retten til behandling på et senere tidspunkt? Og hva skjer i så fall hvis tilstanden er forverret slik at behandling er påkrevet?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

(1)
Besvart 15. desember 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist
Hei Det er til syvende og sist pasienten selv som bestemmer om hen vil ta i mot en behandling eller ikke. Så lenge pasienten er ved sine "fulle fem" kan ingen tvinge vedkommende til å motta en behandling, uansett hvor prekær den måtte være. Legen kommer bare med en anbefaling om hva du bør gjøre. Du mister ikke retten til å behandling på et senere tidspunkt, men vær klar over at situasjonen din kan ha endret seg/blitt forverret, slik behandlingen som ble opprinnelig anbefalt kanskje ikke er mulig lenger. I verste fall kan du forspille dine sjanser for bedring. Mvh Wasim Zahid

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager.

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar