Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 1. april 2015. Referansenummer: 7347

Hjerte/kar

Fortsatt høy puls

Jeg er 60 år og og tok ablasjon for 3 år siden. Fortsatt har jeg høy hvilepuls - snitt 80 per minutt mens før operasjonen hadde jeg en hvilepuls på 65. Hjertet hopper fortsatt av og til i løpet av en dag. I det siste har jeg følt meg litt svimmel og trøtt og føler at hjertet jobber hardt i perioder, med en puls på ca. 80. Bør jeg starte med Betablokker igjen? Hvilke tester bør jeg ta hvis jeg drar til legen?

Les svaret

LHL svarer

(0)
Besvart 04. mai 2015
LHL

Hei

Kan være flere årsaker til at du høyere puls nå enn før ablasjonen. Kanskje brukte du dengang medisiner som du ikke bruker nå lenger. Disse medisinene kan ha senket pulsen den gang, men siden du nå ikke bruker dem lenger er pulsen din litt høyere igjen. Du bør imidlertid sjekkes hos legen din. Et EKG bør tas, og også et langtidsEKG. Snakk med fastlegen dine. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager.

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar