LHL

Hopp direkte til innhold
Foto: Shutterstock

Aimovig – ny migrenemedisin

Et nytt medikament spesielt utviklet mot migrene, har kommet på det norske markedet. Migrenemedisinen med navnet Aimovig (erenumab) er den første CGRP-hemmeren som reduserer hyppigheten av den alvorlighetsgraden som migrene gir. Medikamentet tas av pasienten selv, ved en månedlig injeksjon med en ferdigfylt penn.

Gode resultater i kliniske studier

Medikamentet kan brukes forebyggende hos voksne som lider av minst 4 migrenedager hver måned. Det har fremkommet gode resultater etter gjennomførte kliniske studier. Rundt 30 prosent av migrenepasientene som gjennomførte studiet, halverte antall hodepinedager. Det er viktig å være klar over at Aimovig, som alle forebyggende medisiner, ikke vil ha like god effekt hos alle.

Tilgjengelighet og kostnad

Da Aimovig er godkjent i Europa, kan medikamentet også fås i Norge på resept for legemiddel på registreringsfritak. Medikamentet koster nå 5 452 kr for 70 mg (1 ferdigutfylt penn).

Muligheter for blå resept i 2019

Inntil videre er det ikke mulig å få Aimovig på blå resept, så migrenemedisinen må derfor betales for i sin helhet av pasienten selv. En finansiering gjennom blåreseptordningen vil mest sannsynlig oppnås senere, men dette vil ikke være klart før tidligst i første del av 2019. Dersom medikamentet ikke oppnår finansiering, kan det bli en høy årlig utgift for pasienten.

Snakk med oss om migrene

Hos Sandvika Nevrosenter har vi hodepinespesialister som sitter på lang erfaring med behandling av migrene. Har du ikke hatt nytte av tidligere behandlinger mot migrene, kan vi gi oppdatert behandling med Aimovig. Kontakt oss dersom du ønsker utredning hos en av våre hodepinespesialister. Vi har kort ventetid på time.