LHL

Hopp direkte til innhold

Behandling med Capsaicin plaster

Sandvika Nevrosenter tilbyd behandling med såkalt capsaicin plaster, som har vist dokumentert effekt på visse typer nevrologiske smerter.

Capsaicin plasteret er et lokal anestetikum som er indisert for behandling av perifere nevropatiske smerter hos voksne, alene eller i kombinasjon med andre smertestillende legemidler.

Smertene som forsøkes behandlet må være av en viss type og lokalisert til et bestemt/bestemte områder.

Behandling

Dette aktuelle området behandles så ved å sette på et plaster med høykonsentrert chili som ved effekt gjør nervefibrene i huden (kutane nociceptorer), som leder smertesignal til hjernen mindre følsomme for en rekke stimuli. Vedvarende effekt kan gi det vi kaller «desensibilisering» og som antas å være underliggende ved smertelindring.

Det er nevrolog som vurderer om det er indisert å forsøke denne type behandling og plasteret skal appliseres av lege eller helsepersonell under tilsyn av lege, som her hos oss er sykepleier.

Vær varsom 

Man skal ikke påføre dette plasteret på åpne sår, i ansikt, over hårfestet på hodet eller i nærheten av øyne eller slimhinner. Behandlingen kan oppleves som smertefull både under og i etterkant av behandlingen, og kan gjentas hver 3 måned ved vedvarende eller tilbakevendende smerter. 

Scoville Heat Units

Fun fact: Dersom man skulle sammenligne dette plasteret med capsaicin med chili man spiser, så ville den i den såkalte Scoville skalaen utgjøre følgende Scoville Heat Units (SHU).

  • Ren Capsaicin: 15.000.000 - 16.000.000 SHU
  • Pepperspray: 2.000.000 - 5.300.000 SHU
  • Carolina Reaper chili: 2.200.000 SHU 

Kontakt oss

Telefon: 67 52 20 80

Mandag–fredag, kl. 8–15

E-post: Kontaktskjema

Vi svarer deg så fort vi kan i våre åpningstider.

Besøksadresse:

Sandvika Storsenter, 5 etasje (Helsebygget). Reise hit

Sandvika Nevrosenter AS
Sandviksveien 178
1337 Sandvika

Postadresse:
Sandvika Nevrosenter AS 
Postboks 223
1300 Sandvika