LHL

Hopp direkte til innhold

CGRP hemmere

Per dags dato finnes det ingen kur for migrene og men vet heller ikke hvorfor man får migrene selv om man de siste årene har fått adskillig mer kunnskap om migrenepatofysiologien, altså hva som skjer i hjernen under migrene. Det er denne kunnskapen som ligger bak utviklingen av de nye CGRP-hemmer medisinene.

Man har lenge visst at molekylet CGRP, som dannes i nervesystemet, spiller en rolle i utviklingen av migreneanfall. Det er så langt utviklet 3 ulike CRGP hemmere som enten blokkerer CGRP reseptoren eller binder seg spesifikt til CGRP molekylet.

På denne måten enten forhindrer CGRP i å feste seg på cellenes overflate eller hindrer CGRP i å binde seg til sin reseptor og dermed bryter overføringen av signaler til hjernen. Dette er med på å forebygge symptomene på migrene og reduserer hyppigheten og styrken på migreneanfall.

Dette er medikamenter du selv kan sette hjemme og de kommer alle i injeksjonsform i form av ferdigfylte, enten injektor eller liten sprøyte som skal settes rett inn under huden (subkutant) i mage, lår eller overarm. Disse kan brukes sammen med andre medisiner for migrene.

Indikasjonen for å bruke disse er 4 migrenedager i måneden på vanlig hvit resept, men medisinene er svært kostbare. Får å få disse på blå resept kreves det at du har kronisk migrene i tillegg til en rekke vilkår i forhold til utprøvde forebyggende medikamenter.

Søknad om individuell refusjon på blå resept må komme fra spesialist i nevrologi, lege ved nevrologisk sykehusavdeling eller nevrologisk poliklinikk. Så dette er noe du må diskutere med din nevrolog med tanke på om du oppfyller kravene for å få dem innvilget.

Kontakt oss

Telefon: 67 52 20 80

Mandag–fredag, kl. 8–15

E-post: Kontaktskjema

Vi svarer deg så fort vi kan i våre åpningstider.

Besøksadresse:

Sandvika Storsenter, 5 etasje (Helsebygget). Reise hit

Sandvika Nevrosenter AS
Sandviksveien 178
1337 Sandvika

Postadresse:
Sandvika Nevrosenter AS 
Postboks 223
1300 Sandvika