Hopp direkte til innhold

Behandling med Capsaicin-plaster

Sandvika Nevrosenter tilbyr behandling med Capsaicin-plaster, som har vist dokumentert effekt på visse typer av nevrologiske smerter.

Capsaicin-plasteret er et lokal smertestillende som er indisert for behandling av perifere nevropatiske smerter hos voksne, alene eller i kombinasjon med andre smertestillende legemidler.

Smertene som forsøkes behandlet må være av en viss type og lokalisert til et bestemt område.

Behandling

Dette aktuelle området behandles ved å sette på et plaster med høykonsentrert chili som ved effekt gjør nervefibrene i huden (kutane nociceptorer), som leder smertesignal til hjernen mindre følsomme for en rekke stimuli. Vedvarende effekt kan gi det vi kaller "desensibilisering" og som antas å være underliggende ved smertelindring.

Det er nevrologen som beslutter å forsøke denne type behandling, og foregår alltid under tilsyn av helsepersonell.

Vær varsom 

Man skal ikke påføre dette plasteret på åpne sår, i ansikt, over hårfestet på hodet eller i nærheten av øyne eller slimhinner.

Behandlingen kan oppleves som smertefull både under og i etterkant av behandlingen, og kan gjentas hver tredje måned ved vedvarende eller ved tilbakevendende smerter. 

Fun fact: Scoville Heat Units

Dersom man skulle sammenligne Capsaicin-plasteret med chili man spiser, så ville den i den såkalte Scoville-skalaen utgjøre følgende Scoville Heat Units:

  Scoville Heat Units (SHU)
Capsaicin-plaster 15 000 000 16 000 000
Pepperspray 2 000 000 5 300 000
Carolina Reaper chili 2 200 000  
Nevrolog og pasient

Vi kan hjelpe deg - bestill time

Bestill time direkte her:

Bestill time

Kontakt oss

Telefon

Telefon: 67 52 20 80
Mandag–fredag, kl. 8–15

E-post

E-post: Kontaktskjema
Vi svarer deg så fort vi kan i våre åpningstider.