Hopp direkte til innhold
Foto: Shutterstock
Nevrologi

Behandling mot overdreven svette Injeksjonsbehandling mot hyperhidrose (HHA, Hyperhidrose armhuler)

Det finnes flere behandlingsmåter mot hyperhidrose ut i fra hvor sterk svetteproduksjonen er.

  • Ventetid: Kort ventetid

Hyperhidrose er en sykdom som gir økt svetteproduksjon. Dette er en vanlig lidelse, om lag 150 000 nordmenn er rammet. Sykdommen kan gå utover både selvbildet og livskvaliteten til de som er rammet, da de svetter mye i ulike sammenhenger.

Det er få som er klar over at det finnes behandlinger mot denne tilstanden. Enkel behandling med injeksjon mot svette hos Sandvika Nevrosenter er effektivt, og kan gjør deg helt frisk. Det utføres kun injeksjonsbehandling i armhuler ved Sandvika Nevrosenter.

Kort beskrivelse

Det finnes flere behandlingsmåter mot hyperhidrose ut i fra hvor sterk svetteproduksjonen er. Antiperspirant deodorant (reseptfri eller reseptbelagt) kan være effektive, men er ofte irriterende mot huden ved regelmessig bruk. Et meget effektiv alternativ er da ineksjonsbehandling mot svette. Injeksjonsbehandlnig bidrar til å blokkere for nervenes signal til svettekjertlene, og bremser derfor ned på produksjonen. Injeksjonene virker lokalt, og settes i området der den økte svetteproduksjonen er lokalisert.

Virkningen av slik injeksjonsbehandling varierer og kan ha en varighet på om lag seks måneder og inntil et år. Behandlingen må gjentas når virkningen opphører. Ved å fortsette behandlingen jevnlig, opprettholdes effekten lenger da svettekjertlene ikke gjenvinner sin fulle aktivitet etter flere behandlinger over tid. Har du fått stilt en diagnose på din svettesykdom, kan du få medisinen dekket på blå resept.

Har du hyperhidrose over større områder av kroppen, vil ikke injeksjonsbehandling være den rette behandlingen. Tabletter som hemmer svetten er bedre tilpasset generell hyperhidrose.