Sandvika nevrosenter

Hopp direkte til innhold
Nevrologi

Kognitiv terapi

Kognitiv terapi retter seg mot problemløsning og innsikt i sammenhengen mellom tenkning, handlinger og følelser. Et viktig mål er å bryte selvforsterkende onde sirkler som opprettholder psykiske og fysiske helseplager, som for eksempel hodepine.

Pris
1 050,-
  • Ventetid: Du får time for kognitiv terapi hos oss innen tre dager etter bestilt time.

Sandvika Nevrosenter tilbyr kognitiv terapi hos Olav Elvemo. Han har jobbet som kognitiv terapeut i flere år og spesielt med pasienter med hodepine og migrene.

Han kartlegger utfordringene dine og etablerer tydelige problemstillinger og mål for terapien. Han vil gi deg øvelser og teknikker som vil hjelpe deg å mestre problemene dine på en bedre måte. 

Kort beskrivelse

Hjernen og ryggmargen omgis av en væske som kalles spinalvæske. Noen sykdommer i sentralnervesystemet kan gi forandringer i spinalvæsken. For visse nevrologiske sykdommer kan det være nødvendig å få tatt prøve av ryggmargsvæsken (spinalpunksjon). Ved en spinalpunksjon tas det en prøve av denne væsken for å undersøke dette, det tas kun ut noen få milliliter.

Dette utfører nevrologene selv og er vanligvis ikke smertefullt. Selve punksjonen og tappingen tar omtrent 20 – 30 minutter. Etter at væsken er oppsamlet tas nålen ut og en liten bandasje legges over innstikksstedet. Væsken vil deretter bli sendt til analyse. Etterpå kan du gjerne ligge å hvile deg i ca. 30 min og du bør ta det med ro resten av dagen.

Våre spesialister

Kognitiv terapeut

Olav Elvemo

Olav Elvemo

Kognitiv terapeut/psyk. sykepleier