Hopp direkte til innhold

VilMer

LHL og St. Hanshaugen omsorgssenter samarbeider med VilMer for å engasjere flere i lokalsamfunnet til å bidra med gode og meningsfylte opplevelser, samhold og fellesskap.  

VilMer samarbeider nært med den eksisterende frivilligheten, og med en rekke grupper og personer i Oslo indre by. Som frivillig i VilMer kan du bidra til gode opplevelser på St. Hanshaugen omsorgssenter.

VilMer

Facebook-gruppen VilMer Oslo indre by
Bli med å heie på de gode øyeblikkene og opplevelsene på sykehjemmet, meld deg inn i Facebook-gruppen VilMer Oslo indre by her.

Hvem kan være frivillig gjennom VilMer? 

VilMer ønsker å senke terskelen for å gjøre gode gjerninger. Du, dere og mange andre i lokalsamfunnet kan bidra gjennom VilMer. 

Kan du bidra med aktivitet ut fra tid, lyst og interesser? Du kan enkelt opprette din aktivitetsprofil på vilmer.no her. 

Se alle de gode opplevelsene som frivillige på St. Hanshaugen omsorgssenter har bidratt med her.

Dette kan du bidra med som frivillig i VilMer 

vilmer.no vises mangfoldet av personer og grupper som ønsker å bidra med gode opplevelser. Som frivillig i VilMer bidrar du ut fra tid, lyst og interesser. Hvert bidrag teller - både store og små. 

Eksempler på aktiviteter kan være: 

  • Gå- eller kjøretur  
  • Telefonvenn 
  • Besøk med dyr 
  • Underholdning og kulturopplevelse 
  • Bakst og mat 
  • Utflukt med foreninger og bedrifter 
  • Friluft, jakt og fiske 
  • Hus og hage 
  • Praktisk hjelp 

Se hva andre bidrar med for beboere og brukere på St. Hanshaugen omsorgssenter her. 

Du kan også bidra digitalt gjennom vilmer.no 

Visste du at man også kan bidra med frivillighet digitalt? Med VilMer digitale opplevelser kan du glede sykehjemsbeboere med alt fra lesestund og musikk, til videoklipp fra drilløvelse og gamle bilder fra bygda. 

Les mer om hvordan du kan bidra digitalt gjennom vilmer.no her.

Tillit og trygghet 

VilMer gjennomfører en samtale med alle nye frivillige for å kartlegge interesser og vurdere egnethet. Ved behov sjekkes også referanser. For grupper, som lag, foreninger, bedrifter, skoleklasser og barnehager, gjennomfører VilMer en vurdering i dialog med blant andre kontaktpersonen for gruppen. VilMer følger opp både de frivillige og brukerne av tilbudet for å sikre at alle parter opplever tilbudet som trygt og givende.

De som benytter tilbudet, skal være trygge på at sensitive opplysninger om private forhold ikke deles. Alle tilbydere har taushetsplikt og må forholde seg til VilMers retningslinjer for bruk og personvern.

Bedre kontakt med MinMemoria

På St. Hanshaugen omsorgssenter bruker vi livshistorieverktøyet MinMemoria. Med MinMemoria kan du som pårørende opprette en profil for din nærstående som bor hos oss. Når du fyller inn informasjon om brukeren, kan vårt helsepersonell bli bedre kjent med din nære og gi dem god omsorg og meningsfulle dager. MinMemoria gjør også at du enkelt kan holde kontakten med personalet på avdelingen, og din nærstående, gjennom tekst og bilder.

Les mer om MinMemoria eller ta kontakt med oss for å finne ut mer.