Kjøttkaker av lammekjøtt uten melk og gluten
Lam er høstmat for mange. Gjør en ny vri og lag lammekjøttboller som et smakfullt middagsmåltid!
Tidsbruk
Vanskelighetsgrad
Ingredienser:
- ½ kg kjøttdeig av lam
- 1 ss potetmel
- 1 egg
- 2 ss rapsolje
- Ca 2 ss vann
- 2 fedd hakket hvitløk
- 1 ss hirseflak
- 2 ts hakket basilikun
- ½ hakket rødløk
- 1 ss melkefri margarin
Brun saus:
- 20 g melkefri margarin
- 1 sjalottløk – finhakket
- 20 g glutenfritt mel, f.eks. maisenna
- 4-5 dl kraft
Fremgangsmåte:
Kjøttkaker:
Rør kjøttdeigen og tilsett en blanding av egg, olje og vann. Pass på at massen ikke blir for løs så tilsett litt og litt vann. Tilsett løk og urter. Stekes i en blanding av olje og melkefri margarin.
Saus:
Smelt margarin og surr finhakket løk til den er blank. Rør inn mel og la det brunes litt for å få farge på sausen.
Spe med varm kraft under omrøring og la sausen småkoke i 10-15 minutter. Tilsett eventuelt sukkerkulør for en dypere farge.