Biff med løk og bakt potet
En skikkelig “slager”
Biff passer både til hverdag og fest, lunsj og middag.
Ingredienser for 2 porsjoner
- 300-400 g oksefilet (indre- eller ytrefilet)
- 1/2 ss olje eller flytende margarin til steking
- 8-10 sjampinjong
- 1 løk
- 1 bunt asparges
- 2 store poteter
- Salt + pepper
- Evt. margarin eller smør til å ha nedi poteten
Vask potetene og kutt et stort kryss på toppen. Sett dem i en rist i ovnen på ca. 200 grader i ca. 45-50 minutter. Skjær sjampinjong i skiver og løken i ringer. Stek begge deler i litt olje eller flytende margarin til begge har fått en gyllen farge. Krydre biffen med salt og pepper.
Sett grønnsakene til siden når du steker biffen, eller la grønnsakene bare ligge på siden av pannen mens biffen brunes. I mellomtiden kokes asparges i litt lettsaltet vann til de er møre (3-4 minutter).
Server biff med bakt potet, asparges, løk, og sjampinjong.
Næringsinnhold per porsjon:
Energi | 470 kcal |
Fett | 7 g (13 E%) |
Mettet fett | 2 g (4 E%) |
Umettet fett | 4 g (8 E%) |
Karbohydrater | 49 g (42 E%) |
Kostfiber | 9 g (4 E%) |
Protein | 49 g (42 E%) |
Salt | 1,9 g |