Kjøttboller med oliven og fetaost
Disse kjøttbollene er i en klasse for seg selv!
Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia.
Ingredienser for 4 porsjoner
Kjøttboller
- 400 g karbonadedeig
- 1 dl persille
- 2 sjalottløk
- 100 g fetaost
- 15 sorte oliven
- Oregano
- 2 egg
- Olje til steking
Tzatziki
- 3 dl matyoghurt
- 1 slangeagurk
- 2 fedd hvitløk
- Litt salt
Salat
- 1 pk ruccola
- 2-4 vårløk
- 1 paprika
- ½ agurk
- 10-20 sorte oliven
Ris
- 4 porsjoner fullkornris, byggris eller villris
Fremgangsmåte
Kok risen etter anvisning på pakken. Lag tzatziki og salat, og begynn deretter på kjøttbollene.
Finhakk persille og sjalottløk og bland sammen med karbonadedeig. Bland i egg, og hakkete oliven, og smuldre inn fetaoste. Rør godt sammen, og form små kjøttboller (ca. 3-4 stk per person). Stek kjøttbollene til de har en fin gyllen farge. Server sammen med salat og tzatziki.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi | 649 kcal |
Fett | 29,1 g (40 E%) |
hvorav mettet fett | 4,6 g |
Karbohydrater | 52,9 g (35 E%) |
Hvorav sukkerarter | 3,0 g |
Fiber | 5,4 g (2 E%) |
Protein | 40,4 g (25 E%) |
Salt | 3,9 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)